Op zondag 15 september organiseert mestverwerkingsbedrijf Bio-Kempen in samenwerking met Landelijke Gilde en KVLV van Ten Aard de Dag van de Landbouw. De bedrijfsleiders gunnen je dan graag een blik op hun werk, producten en het leven op hun bedrijf. Het thema is ‘Ontdek hoe het echt werkt’.

De Dag van de Landbouw is al meer dan  30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen eropuit om kennis te maken met de moderne land- en tuinbouw. Met het thema ‘Ontdek van heel dichtbij hoe het werkt’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Op de deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat. 

We zijn de laatste jaren wat vervreemd geraakt van de moderne landbouw en een evenement als dit helpt het tij te keren. We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar neemt ook zijn verantwoordelijkheid om op een milieuvriendelijke manier de toekomst van de komende generaties veilig te stellen.  Mestverwerking is daarvan een mooi voorbeeld.  De land- en tuinbouwsector is daarenboven verrassend innovatief. Ontdek op Dag van de Landbouw de  moderne technologie die in de sector gebruikt wordt.

Bio-Kempen voorziet doorlopend rondleidingen van 10 tot 18 uur. Landelijke Gilde en KVLV van Ten Aard zorgen voor een drankje, een lekkere pannenkoek en een heerlijk ijsje.  Voor de kleinsten is er een springkasteel voorzien.  Het is een ideale uitstap voor het hele gezin.

Bio-Kempen verwelkomt je in Geel - Ten Aard, Blokstraat 10